Kapustové holúbky

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 osoby): 400 g mletého hovädzieho, 350 g bravčového mäsa, 1 žemľa, 1 malá cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, postrúhaný muškátový oriešok, rasca, 1 vajce, 1 hlávka bielej kapusty, 3 P bravčovej masti, 4 plátky anglickej slaniny 4 PL hladkej múky

Postup: Plnka: Žemľu namočenú na 20 min. do vlažnej vody vytlačíme, ošúpanú cibuľu nakrájame nadrobno, zmiešame s mäsom, žemľou, vajcom, ochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom. Z kapusty odstránime hlúb a väčšie listy. Listy krátko povaríme v osolenej vriacej vode, opláchneme, odkvapkáme. Listy, plnku rozdelíme na 4 porcie. Listy na 1 porciu sa majú čiastočne prekrývať. Posypeme ich soľou, korením, rascou, naložíme plnku, zvinieme zviažeme kuchynskou niťou. Umytú koreňovú zeleninu nakrájame, opražíme na masti, pridáme závitky, navrch dáme slaninu, pečieme v rúre pri 190 °C 45 minút. Upečené závitky vyberieme, výpek zahustíme múkou rozhabarkovanou vo vode.

 


AdSense