Kapsy s mäsovou plnkou

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny: 2 balenia cesta, 250 g miešaného mletého mäsa, 3 jarné cibuľky aj s vňaťou, 4 - 5 strúčikov cesnaku, 150 g olúpaných paradajok (plechovka), 3 - 4 polievkové lyžice olivového oleja, asi 15 zelených olív, feferónka resp. prášok zo štipľavej papriky, petržlenová vňať, bylinková soľ, 1 polievková lyžica paradajkového pretlaku, 1 polievková lyžica strúhanky, čierne korenie

Postup: Nakrájané cibuľky a pretlačený cesnak krátko opražíme na olivovom oleji, pridáme mleté mäso a za stáleho miešania opražíme. Pridáme olúpané paradajky, rozpolené olivy, feferónku, soľ a ostatné prísady. Dusíme, kým sa odparí všetka tekutina. Ochutíme čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou a necháme vychladnúť. Lístkové cesto vyberieme z obalu, rozvinieme, pokrájame na 16 rovnakých štvorcov, okraje štvorcov potrieme vodou. Plnku nanesieme na 8 štvorcov cesta. Zvyšnými ich zakryjeme. Okraje pritlačíme vidličkou. Taštičky potrieme rozšľahaným vajíčkom zriedeným s vodou. Ako podložku použijeme papier na pečenie, v ktorom bolo cesto zabalené. Pečieme pri 200 °C. v rúre cca 20 minút do zlatista. Podávame s čerstvým šalátom.


AdSense