Kozľa v ovocnej šťave (Katsiku me hymous frouton)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (6 porcií): 1,5 kg mladej kozľaciny, 1,5 pohára citrónovej šťavy, 1 vínový pohár brandy, 6 strúčikov nadrobno nasekaného cesnaku, 500 g cestovín (najlepšie drobné tvary, môžu byť aj kolienka alebo fettucine), 1,5 dl olivového oleja, 200 g strúhaného syra, soľ, čierne korenie, oregano

Postup: Mäso nakrájame na kocky, posolíme, okoreníme a vložíme do misky. Pridáme cesnak, brandy, citrónovú a pomarančovú šťavu a posypeme oreganom. Zakryté necháme v chladničke 12 hodín. Zmes dáme na pekáč, zalejeme olejom a pohárom vody. Na miernom ohni pečieme hodinu a pol, občas podlejeme vodou, aby mäso bolo šťavnaté. Cestoviny uvaríme v horúcej slanej vode, scedíme a servírujeme s mäsom. Zalejeme šťavou a ozdobíme strúhaným syrom.

 


AdSense