Rezne v paradajkovej omáčke

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 4 veľké teľacie rezne, hladká múka, 6 PL oleja, 1 cibuľa, 1/4l bieleho vína, 1/4 l mäsového vývaru, 2 PL paradajkového pretlaku, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Opláchnuté studenou vodou, osušené rezne na okrajoch narežeme. Na panvici zohrejeme olej, mäso z oboch strán osolíme, poprášime múkou, dáme na panvicu s ošúpanou nakrájanou cibuľou. Mäso opekáme z oboch strán, až dostane farbu (asi 20 m). Podlejeme trochou vína, necháme prevrieť. Vývar premiešame s paradajkovým pretlakom, nalejeme na mäso, dochutíme soľou, korením, varíme, až omáčka zhustne. Mäso dusíme aspoň 1 h,od. z času na čas ho obrátime, podlejeme vínom. Podávame s varenými zemiakmi.

 


AdSense