Guľôčky v omáčke

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny (4 osoby): 350 g hovädzej sviečkovice, 300 g bravčového stehna, 50 g sardiniek z konzervy, 30 g strúhanky, kôra z 1 citróna, 6 PL pokrájanej petržlenovej vňate, 1 vajce, 450 ml hovädzieho vývaru, 150 ml bieleho vína, 150 ml bieleho jogurtu, 3 PL hladkej múky, 2 PL kapár, mleté čierne korenie

Postup: Mäso zbavené blán, tuku, chrupaviek nakrájame na pásiky a potom na malé kocky., potom nožom nasekáme najemno (tak ostane šťavnaté. V mise zmiešame maslo, pokrájané sardinky, strúhanku, vajce, citrónovú kôru, 5 PL petržlenovej vňate, nesolíme, dochutíme korením. Zo zmesi sformujeme 20 guliek, dáme na 1 hod. do chladničky. Vývar a víno dáme do hrnca, necháme zovrieť, oheň zmiernime, vložíme guľky. Ohrievame 20 m bez pokrievky, 2-krát ich obrátime, nesmú sa variť, lebo by sa rozpadli. Vyberieme, udržiavame na teplom mieste. V miske rozšľaháme jogurt s múkou, prilejeme k vývaru, na silnom ohni necháme zovrieť, potom oheň zmiernime, pridáme kapary, varíme 3 min. Omáčku ešte okoreníme, prelejeme guľky, ozdobíme zvyšnou petržlenovou vňaťou.

 


AdSense