Nákyp z našej záhrady

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (pre 4 osoby): 3 stredne veľké jablká (asi 450 g), 45 g práškového cukru, 1/2 čajovej lyžičky mandľovej esencie, 5 bielkov

Postup: Jablká ošúpeme, rozkrojíme na štvrtky a vyrežeme jadrovníky. Potom ich nakrájame na stredne veľké kúsky. Vo veľkej rajnici so 4 polievkovými lyžicami vody jablká ohrejeme, a povaríme 8 až 10 minút, občas zamiešame, až kým nezmäknú. Pridáme práškový cukor a mandľovú esenciu. Jablkovú zmes vylejeme do misky a odložíme na chladné miesto.

Rúru zohrejeme na 230 °C. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do ochladenej jablkovej hmoty vareškou alebo metličkou zľahka vmiešame sneh z bielkov. Hmotu prelejeme do 1,5 l ohňovzdornej misy a v rúre dohneda zapekáme asi 15 minút. Nákyp počas pečenia zväčší svoj objem. Potom ho z rúry vyberieme, posypeme preosiatym práškovým cukrom a ihneď podávame.

 


AdSense