Fánky

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: Dve vajíčka, 125 g zmäknutého masla, štipka soli, 100 g kryštálového cukru, lyžica nastrúhanej citrónovej kôry, lyžica kypriaceho prášku, lyžica rumu, 500 g polohrubej múky, 500 g tuku na vyprážanie, práškový cukor na obaľovanie

Postup: Maslo s cukrom a soľou vymiešame do peny. Pridáme postupne vajíčka, rum, citrónovú kôru a kypriaci prášok. Cesto vyvaľkáme na plát 20 x 50 cm. Z neho vykrajujeme 2,5 cm široké a 8 cm dlhé pásiky V strede každého urobíme nožom zárez a cezeň prevlečieme jeden koniec cesta. Fánky upražíme na tuku, necháme ich na sitku odkvapkať a obalíme v práškovom cukre (doň môžeme pridať aj vanilkový cukor).

 


AdSense