Čokoládová benediktínka

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 100 g hnedého cukru, 150 ml vody, 100 g horkej čokolády, 4 žĺtky, 1/2 lyžičky mletého nového korenia, 1 lyžica čiernej kávy, 2 lyžice likéru benediktínka, 300 ml vyšľahanej smotany

Postup: Na slabom ohni rozpustíme cukor vo vode. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, zašľaháme do nej žĺtky a vmiešame nové korenie a cukrový sirup. Necháme vychladnúť. Potom pridáme čiernu kávu likér a zľahka vmiešame vyšľahanú smotanu. Nalejeme do šálok a uložíme do chladničky. Dezert môžeme podávať aj ako zmrzlinu.

 


AdSense