Čokoládový sen

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (pre 6 osôb): 720 g horkej čokolády, 325 g zmäknutého masla, 3 vajcia, 400 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 300 g jemného kryštálového cukru, 175 g smotany na šľahanie, 400 g práškového cukru

Postup: V hrnci miešame 350 g čokolády, 220 g masla a 600 ml vody, kým zmes nie je hladká. Odstavíme zo sporáka a necháme vychladnúť. V inej miske vyšľaháme vajcia a postupne ich prilievame do teplej čokolády. Pridáme múku s práškovým cukrom a ďalej miešame. Zmes vylejeme do vymastenej tortovej formy a pečieme v rozohriatej rúre pri 170 °C asi 45 minút. Tortu po upečení necháme 10 minút vychladnúť na kovovej mriežke a až potom ju vyberieme z formy.

Plnka: vo vodnom kúpeli roztopíme 120 g čokolády, necháme mierne vychladnúť a primiešame jemný kryštálový cukor, zvyšné maslo a 4 polievkové lyžice sladkej smotany. Vychladnutý korpus prerežeme vodorovne na pláty.

Poleva: Vo vodnom kúpeli roztopíme 250 g čokolády a zvyšok sladkej smotany. Pláty potrieme krémom, spojíme, polejeme čokoládou a necháme v chladničke 30 minút stuhnúť. Tortu pred podávaním preložíme na podnos, ozdobíme zvyšným krémom a podávame.

 


AdSense