Čokoládový krém

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 100 g horkej čokolády, 50 ml mlieka, 3 žĺtky, 70 g práškového cukru, 300 ml šľahačkovej smotany

Postup: Nad parou rozpustíme na malé kúsky polámanú čokoládu, pridáme mlieko a spolu prehrejeme. Žĺtky s cukrom vymiešame a pridáme k zmäknutej, trochu vychladenej čokoláde. Všetko dobre vyšľaháme. Smotanu vyšľaháme dotuha a opatrne ju primiešame k čokoládovej hmote. Hotový krém rozdelíme do pohárov alebo na dezertné tanieriky a na niekoľko hodín odložíme do chladničky. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou a hoblinkami čokolády.

 


AdSense