Pre zaľúbených

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (pre 6 osôb): 225 g masla, 225 g práškového cukru, 170 g hladkej múky, 4 vajcia, 2 PL mlieka, 1 ČL vanilkovej esencie, 1 ČL prášku do pečiva, 1/2 ČL jedlej sódy

Zdobenie: 350 g práškového cukru, 3 bielky, 2 PL studenej vody, 2 PL vody, 2 PL citrónovej šťavy, potravinárska farba, 100 g práškového cukru

Postup: Šľahačom vyšľaháme maslo na penu. Pridáme cukor, vajce a dôkladne premiešame. Múku zmiešame s práškom do pečiva a pridáme jedlú sódu. Múku vmiešame do maslovej zmesi striedavo s mliekom. Nakoniec primiešame vanilkovú esenciu a cesto vlejeme do srdiečkovej formy vyloženej papierom na pečenie. Pečieme v rozohriatej rúre pri l80 °C asi 35 minút. Necháme 5 minút vychladnúť a vyklopíme korpus.

Na polevu zmiešame 2 bielky, cukor, vodu, citrónovú šťavu a zvoľna prehrejeme na vodnom kúpeli. Zmes vyšľaháme do hustej peny (7 minút), stiahneme z ohňa a pokračujeme, až kým nie je pena dostatočne hustá na rozotieranie. Vmiešame farbivo a tortu rovnomerne potrieme polevou. Dáme na 3 hodiny do chladničky.

Biela poleva: Do misky dáme 1 PL bielkov a ušľaháme sneh. Postupne pridáme cukor a tortu ozdobíme pomocou papierového kornútika.

 


AdSense