Ovocné srdiečka

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (pre 4 osoby):

Cesto: 3 vajcia,, 3 PL kryštálového cukru, 3 Pl polohrubej múky

Krém: 125 g tvarohu, 125 g Hery 200 ml mlieka, 4 PL kryštálového cukru, 1 vajce, 1 PL bezfarbej želatíny

Na želé: jahodový kompót, 1 balíček želatíny, strúhný kokos na posypanie

Postup: Piškótové cesto: Oddelíme bielky od žĺtkov. Žĺtky spolu s cukrom vymiešame do peny, prisypeme múku a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme do hrubšej, skôr menšej vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180 °C asi 12 minút. Želatínu namočíme 2 hodiny vopred do 100 ml vlažného mlieka. Potom pridáme 100 ml horúceho mlieka a rozmiešame v mixéri. Pridáme cukor, vajcia a postupne po lyžiciach tvaroh a mäkký tuk. Zmes dobre vyšľaháme a rozotrieme na studené cesto. Necháme stuhnúť. Kompót scedíme, jahody rozložíme na tvarohový krém a zalejeme vrstvou želé, ktoré pripravíme podľa návodu zo želatíny a kompótovej šťavy. Po stuhnutí vykrajujeme srdiečka, ktoré na záver posypeme kokosom.

 


AdSense