Srnčí chrbát

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (12 porcií): 3 vajcia, 200 g práškového cukru, 3 PL kakaa, 250 g stuženého pokrmového tuku Cera, 100 g hrozienok, 100 g čokolády na varenie, 100 g vlašských orechov, 100 g kandizovaného ovocia alebo želé cukríky, 5 oblátkový rezov kávenky

Postup: Vajcia, cukor, kakao a tuk Cera dobre vymiešame nad parou. Šľaháme tak dlho, kým sa nevytvoria bubliny, potom zmes odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Do mierne vychladnutej hmoty pridáme umyté hrozienka, kúsky čokolády, posekané orechy, pokrájané kandyzované ovocie a polámané kávenky. Všetko dobre premiešame, vylejeme do formy na srnčí chrbát vyloženej alobalom. Na chladnom mieste necháme stuhnúť. Pred podávaním vyklopíme a nakrájame na plátky. Na zvýraznenie chuti, arómy môžeme pridať do kakaovej hmoty trochu rumu alebo pár kvapiek rumovej esencie.

 


AdSense