Marhuľový koláč s tymiánom

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (12 kusov):

Cesto: 200 g múky, štipka soli, 3 PL cukru, 1 ČL citrónovej kôry, 100 g studeného masla, 1 vajce, 1 PL jogurtu

Obloženie: 700 g marhúľ, 5 - 6 vetvičiek tymiánu, 50 g masla, 51 vajce, 2 PL smotany, 4 PL mletých mandlí, 200 g kyslej smotany

Postup: Zmiesime múku so soľou, cukrom, citrónovou kôrou, vajcom a jogurtom. Miesime tak dlho, aby cesto bolo hladké. Sformujeme ho do gule a na hodinu dáme do chladničky. V panvici roztopíme med s maslom a pridáme tymián. Pridáme rozpolené marhule a pri miernej teplote ich 3 - 4 minúty podusíme. Obrátime a znova 3 - 4 minúty dusíme. Rúru predhrejme na 200 °C. Z cesta vyvaľkáme okrúhlu placku, preložíme do nevymastenej formy a vytvarujeme zvýšený okraj. Necháme 15 minút predpiecť. Medzitým zmiešame vajce so smotanou a mandľami, natrieme na cesto a pečieme ešte asi 20 minút. Po vychladnutí natrieme kyslou smotanou a poukladáme udusené marhule.

 


AdSense