Pohár s mätovou príchuťou

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 300 ml smotany na šľahanie, 150 g kyslej smotany, 1 1/2 Pl práškového cukru, 1 PL mätového likéru, 180 g tmavej čokolády, čokoládové motívy na zdobenie

Postup: Smotanu ušľaháme na pevnú šľahačku. Po vytiahnutí metly v nej musia ostať malé kopčeky. Do šľahačky vmiešame kyslú smotanu a práškový cukor. Zhruba tretinu zmesi dáme do menšej misky a zmiešame s mätovým likérom. Tmavú čokoládu rozohrejeme a vmiešame do ostávajúcej šľahačkovej hmoty. Do pohárov dávame striedavo mätovú a čokoládovú penu. Pohárom zakaždým zakrúžime, aby vznikol efektný vzor. Penu dáme vychladnúť. Malé množstvo čokolády k zhotoveniu ozdobných motívov zohrejeme a dáme do trubičky na zdobenie tort. Na pracovnú dosku položíme papier a vytvárame na ňom rôzne vzory: špirály, hviezdičky, kvety. Čokoládu necháme stuhnúť a opatrne ju zoberieme z papiera. Poháre zdobíme čokoládovými vzormi. Potom ich necháme vychladnúť.

 


AdSense