Jablká v cestíčku

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 osoby): kukuričný olej na vyprážanie, 1 malé vajce, soľ, 6 PL perlivej minerálnej vody, 4 PL hladkej múky, 2 PL kryštálového cukru, 1 ČL škorice, 2 chrumkavé jablká

Postup: Panvicu na vyprážanie naplníme asi do polovice olejom a rozohrejeme. Vajce so štipkou soli vyšľaháme, zašľaháme doň minerálnu vodu a napokon vmiešame múku. Cukor zmiešame so škoricou a odložíme. Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na 5 cm hrubé kolieska. Každé koliesko nabodneme na vidličku a celé ponoríme do cestíčka.

Kolieska vyprážame v horúcom oleji 2 minúty. V polovici vyprážané koliesko obrátime a nakoniec ho necháme na servítke odkvapkať.

 


AdSense