Krupicový puding s ovocím

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 1 l mlieka, 1 balíček vanilkového pudingového prášku, 250 g pšeničnej krupice, 1 vanilkový cukor, 1 citrón, listy mäty, 300 g lesného ovocia, 1 dl červeného vína, 100 g práškového cukru, 2 PL škrobovej múčky

Postup: Do hrnca nalejeme malé množstvo vody, privedieme ju do varu a prilejeme mlieko. Prisypeme práškový a vanilkový cukor, necháme zovrieť. Pridáme pšeničnú krupicu a povaríme. Pudingový prášok zmiešame s troškou studeného mlieka a zahustíme ním krupicové mlieko. Hotový krém nalejeme do vodou vypláchnutých foriem, necháme vychladnúť a na 1 - 2 hodiny vložíme do chladničky stuhnúť. Polevu pripravíme tak, že do vody nasypeme cukor, vanilkový cukor, citrónovú šťavu a dáme variť. Do sirupu zamiešame černice, ríbezle, maliny, pár lístkov mäty a povaríme. Uvarenú ovocnú šťavu zahustíme škrobovou múčkou rozmiešanou vo vode a pokvapkáme malým množstvom červeného vína. Puding vyklopíme na tanier a zalejeme horúcou polevou. Ozdobíme plátkami citróna a mätou.

 


AdSense