Opitý orechový nákyp

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne
 

Suroviny (4 porcie): 3 vajcia, 50 g kryštálového cukru, 70 g hladkej múky, 70 g mletých orechov, mletá škorica, soľ, 1/2 balíčku prášku do pečiva, maslo na vymastenie a múka na vysypanie formy, kus papiera na pečenie a kryštálový cukor na posypanie

Zálievka: 1 dl ananásovej šťavy, 60 g kryštálového cukru, 2 PL vody, 1/8 l červeného vína, 2 PL rumu

Postup: Rúru predhrejeme na 180 °C, chlebíčkovú formu vymastíme maslom a vysypeme múkou. Vajcia s práškom do pečiva, kryštálovým, vanilkovým cukrom, štipkou soli a mletou škoricou elektrickým šľahačom vyšľaháme na hustý krém, pričom, šľaháme, kým sa cukor neroztopí. Vmiešame múku a mleté orechy. Cesto vylejeme do formy a upečieme. Papier na pečenie posypeme kryštálovým cukrom, upečený koláč naň vyklopíme. Do malého hrnca dáme všetky prísady na zálievku, necháme prevrieť, koláč niekoľko krát prelejeme zálievkou, kým úplne nenasiakne a necháme pol hodiny odpočinúť.

Nakrájame, môžeme podávať ozdobený šľahačkou.

 


AdSense