Melónový dezert

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 1 žltý melón, 1 cukrový melón, polovica červeného melóna, 150 g práškového cukru, 1/16 l portského vína, 1 PL koňaku, čerstvá mäta (20 stoniek), citrón

Postup: Melóny rozpolíme. Odstránime zrnká. Z dužiny vykrojíme rovnako veľké guľôčky a vložíme ich do misky. Posypeme práškovým cukrom a zalejeme portským vínom a koňakom. Všetko opatrne premiešame. Prikryjeme potravinovou fóliou a odložíme do chladničky. Približne 3 hodiny necháme marinovať. Z melónov zoškrabeme zvyšok dužiny a jemne ho rozmixujeme. Lístočky mäty nadrobno posekáme a spolu s citrónovou šťavou primiešame k melónovému pyré. Melónové guľôčky naservírujeme do vychladených pohárov alebo misiek a opatrne zalejeme melónovým pyré.

 


AdSense