Žĺtkové tyčinky

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (pre celú rodinu): 310 g masla, 310 g práškového cukru, 310 g vlašských orechov, 75 g hladkej, 75 hrubej múky, 1 vanilkový cukor, 1 ČL nastrúhanej citrónovej kôry, 7 bielkov

Poleva: 7 žĺtkov, 280 g práškového cukru, 1 PL rumu (možno vynechať)

Postup: Maslo vymiešame s polovicou práškového cukru, pridáme vanilkový cukor, citrónovú kôru a pomleté vlašské orechy. Z vaječných bielkov vyšľaháme sneh a vmiešame doň druhú polovicu práškového cukru. Sneh postupne zľahka zapracujeme spolu s múkou do maslovej zmesi. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme v predhriatej rúre doružova. Elektrická rúra 160, teplovzdušná 15 °C, plynová stupeň 3. Čas pečenia 20 - 25 minút. Žĺtky spojíme s cukrom a rumom (nešľaháme, len asi 3 sekundy miešame) a polevu čo najrýchlejšie vylejeme na ešte horúce upečené cesto na plechu. Dohladka rozotrieme po celej ploche. Po vychladnutí koláč krájame na úhľadné, približne 6 cm dlh tyčinky. Na krájanie použijeme nôž namočený v horúcej vode, poleva sa nebude lámať.

 


AdSense