Štrúdle

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: Základné cesto: 300 g hladkej múky, 1 vajce, trošku soli, 1 šľahačková smotana.

Bešamelová zmes: Roztopíme 80 g masti a pridáme 30 g polohrubej múky. Necháme prebublať a potom spolu dobre vymiešame.

Tvarohová plnka 3 plnotučné tvarohy, 200 g kryštálového cukru, 3 balíčky vanilínového cukru, 1 balíček Zlatého klasu, 1 vajíčko, 3/4 l mlieka.

Jablková plnka: 750 g jabĺk, 2 hrste vlašských orechov, 2 hrste hrozienok, 1 balíček vanilínového cukru, 1/2 balíčka škoricového cukru, 2 PL kryštálového cukru, 3 PL amaretta, práškový cukor podľa chuti

Postup: Základné cesto vypracujeme, rozvaľkáme a veľký tenký plát a potrieme bešamelovou zmesou. Necháme zaschnúť asi 10 - 15 minút. Potom zrolujeme a rozkrojíme na 4 diely. Každý diel vyvaľkáme natenko a pokryjeme plnkou. Štrúdľu potrieme pred pečením vajíčkom.

Tvarohová plnka: Tvarohy, cukor, vanilínový cukor, vajce a Zlatý klas premiešame a postupne prilievame mlieko, kým nevznikne masa ako palacinkové cesto. Potom ju necháme 8 hodín odstáť (najlepšie, ak plnku pripravíme deň vopred), aby sa všetky prísady spojili. Ráno pridámme do masy hrozienka.

Jablková plnka: Jablká nastrúhame nahrubo, vložíme ich do sitka a vytlačíme šťavu. Orechy nasekáme nahrubo a spolu s vanilínovým škoricovým a kryštálovým cukrom a amarettom ich zmiešame. Jablká tesne pred prípravou zmiešame s cukrovou zmesou.

 


AdSense