Bezé s višňovou zmrzlinou

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (8 porcií): 8 bielkov, soľ, 400 g práškového cukru, 200 ml smotany na šľahanie, 500 g kvalitnej ovocnej zmrzliny, višne alebo čučoriedky na ozdobu

Postup: Z bielkov so štipkou soli ušľaháme tuhý sneh. Za stáleho šľahania postupne pridávame práškový cukor. Do vrecúška s ozdobným zakončením (rovnako poslúži mikroténové vrecúško, z ktorého odstrihneme rožtek) dáme štvrtinu z celkového množstva snehu. Na veľký plech vyložený papierom na pečenie nastriekame 8 venčekov s priemerom 10 cm. Vrecúško na zdobenie naplníme zvyšným snehom a na plech vyložený papierom na pečenie špirálovite nastriekame 8 plných koliesok s rovnakým priemerom ako venčeky. V mierne predhriatej rúre venčeky a kolieska pomaly sušíme približne 2 hodiny. Elektrická rúra 80, teplovzdušná 60 °C, plynová stupeň 1, čas pečenia 2 hodiny. Potom ich zoberieme z plechu a necháme úplne vychladnúť. Smotanu vyšľaháme dotuha. Tri štvrtiny šľahačky ozdobne nastriekame na venčeky, ktoré zakryjeme kolieskami. Do stredu bezé kladieme kopčeky zmrzliny. Vrch ozdobíme šľahačkou a drobným ovocím (čučoriedky a pod.).

 


AdSense