Malinová pena s vanilkou

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 4 vajíčka, 150,g kryštálového cukru, 1 citrón, 1 pomaranč, 4 PL múky, 3 PL kakaa, 1 PL rozpusteného masla, 50 g pokrájaných mandlí, 1 škatuľa smotanového syra mascarpone, 150 g vanilkového cukru, 1 tyčinka vanilky, 400 g malín, 2,5 dl smotany

Postup: Vajíčka rozbijeme a žĺtky oddelíme od bielkov. Do bielkov prisypeme 50 g kryštálového cukru a ušľaháme z nich tuhý sneh. Do snehu primiešame žĺtky a ďalších 100 kryštálového cukru. Primiešame aj citrónovú a pomarančovú kôru. Potom pridáme múku, kakao, rozpustené maslo a opatrne všetko premiešame. Prisypeme pokrájané mandle a celú hmotu vložíme do pekáča vystlaného alobalom. Upečieme v predhriatej rúre pri 180 °C. Mascarpone rozmiešame dohladka so 100 g vanilkového cukru a s citrónovou a pomarančovou kôrou. Ochutíme vnútrajškom jednej vanilkovej tyčinky a potom postupne pridáme 300 g malín. Zo smotany a zvyšného vanilkové cukru ušľaháme penu, ktorou trochu zriedime pripravený malinový krém a dáme vychladiť do chladničky. Do pohárov nasypeme maliny, na ne dáme vrstvu malinovej peny a tú zakryjeme porciou čerstvo upečenej kakaovej piškóty. Vrstvy pravidelne striedame, kým nie je pohár plný až po okraj. Na poslednej vrstve urobíme šľahačkovú čiapočku a ozdobíme ju mätovým lístkom.

 


AdSense