Slovenské karamelky

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (60 kusov): 800 g kryštálového cukru, 2 balíčky vanilínového cukru, 2 dl mlieka, 1 sladené kondenzované mlieko (Salko), 6 PL plnotučného sušeného mlieka, 1 stužený tuk

Postup: 250 g cukru skaramelizujeme. Za stáleho miešania pridávame mlieko a zvyšok cukru. Zmes dobre premiešame, pridáme vanilínový cukor a kondenzované mlieko. Mliečnu zmes za stáleho miešania varíme 45 minút. Po odstavení pridáme stužený tuk, premiešame, prisypeme sušené mlieko.

Masu vylejeme na vymastený plech a necháme stuhnúť. Nakrájame na kúsky.

 


AdSense