Čokoládové prekvapenie

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (pre 6 osôb): 2 ČL masla, 30 g rozmrvených keksov, 240 ml polotučného masla, pár kvapiek vanilkovej esencie, 2 PL maizeny, 55 g mletých lieskových orieškov, 100 g čokolády na varenie, 2 žĺtky, 1 PL mandľového likéru, 4 bielka, štipka soli, 85 g kryštálového cukru, 500 g jahôd, 1 PL práškového cukru

Postup: Šesť zapekacích hrnčekov s objemom 200 ml vymastíme a vysypeme drvenými keksami. Mlieko s vanilkovou esenciou dáme do hrnca privedieme do varu a odstavíme. Maizenu, lieskové oriešky vyšľaháme s trochou horúceho mlieka, ktoré pridávame po lyžiciach, kým nevznikne hustá kaša. Zmes nalejeme do hrnca a za stáleho miešania necháme zovrieť. Varíme 4 minúty, kým nezhustne. Odstavíme z ohňa a pridáme čokoládu. Hrniec zakryjeme a necháme 2 minúty odstáť. Dôkladne premiešame, po jednom vyšľaháme žĺtky a pridáme likér. Z bielkov a soli vyšľaháme mäkký sneh a po lyžiciach pridávame cukor. Ďalej šľaháme kým nevznikne tuhý sneh. Do čokoládovej zmesi dáme 1 PL snehu, premiešame a potom vlejeme do zvyšného snehu. Lopatkou sneh obraciame tak, aby sa rozpustil. Zmes preložíme do misiek, pečieme v rozohriatej rúre 180 °C asi 15 min. Nákyp posypeme práškovým cukrom a pridáme jahody.

 


AdSense