Metrový koláč

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny na 2 srnčie chrbty: 4 vajcia, 250 g práškového cukru, 10 PL oleja, 250 g hladkej múky, 6 g kypriaceho prášku, 1 PL kakaa, tuk a múka na vymastenie formy

Krém: 500 ml mlieka, 1 balíček Zlatého klasu, 1 vanilínový cukor, 250 g masla, 150 g práškového cukru, 3 PL rumu

Poleva: 200 g čokolády na varenie, 50 g stuženého tuku

Postup: Žĺtky vymiešame s cukrom a postupne pridáme 8 PL teplej vody a 10 pl oleja. Zamiešame, pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom a vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na 2 polovice, jednu prifarbíme kakaom a obidve pečieme vo vymastených a múkou vysypaných formách pri teplote 180 °C asi 30 minút.

Zlatý klas s vanilínovým cukrom rozmiešame v mlieku a varíme do zhustnutia. Masu necháme za občasného premiešavania vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme krémovú masu a všetko premiešame. Vychladnuté upečené cestá nakrájame na pláty, natrieme krémom a striedavo ukladáme k sebe. Zvyšný krém rozotrieme po povrchu. Vo vodnom kúpeli vymiešame polámanú čokoládu so stuženým tukom, polevou zlejeme koláč, ktorý nakrájame na šikmé rezy.

 


AdSense