Horúce suflé s rumom

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 osoby): 1 PL zmäknutého masla, 6 PL práškového cukru, 220 ml mlieka, 100 g čokolády na varenie, 5 vajec, 3 PL kukuričnej múky, 2 Pl smotany na šľahanie, 3 Pl rumu, 1 PL práškového cukru na posypanie

Postup: 4 ohňovzdorné misky s obsahom asi 200 ml vymastíme maslom a rovnomerne vysypeme 2 PL cukru. V malom hrnci zohrejeme mlieko, do ktorého dáme čokoládu. Po dosiahnutí varu mlieko odstavíme a čokoládu necháme roztopiť. Vo väčšom hrnci zmiešame 3 PL cukru s kukuričnou múčkou a na miernom ohni ošľahávame aj čokoládové mlieko, až vznikne hladké cesto. Zmes šľaháme kým nezhustne. Bielky oddelíme od žĺtkov. Do cesta vyšľaháme 3 žĺtky, smotanu, rum a prikryjeme. Rúru predhrejeme na 230 °C, dáme do nej zohriať plech so zvýšenými krajmi. Z bielkov vyšľaháme sneh a vmiešame do čokoládovej zmesi, ktorú rozdelíme do misiek. Misky postavíme na plech a pečieme v rúre 8 - 10 min. Hmota musí vyskočiť a stiahnuť.

Suflé vyberieme z rúry, pocukrujeme a podávame teplé.

 


AdSense