Mandľové sucháre

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (pre celú rodinu): 5 bielkov, 150 g hladkej múky, 150 - 200 g práškového cukru, 60 g mandlí, 60 g orieškov, tuk na vymastenie formy (srnčí chrbát)

Postup: V miske rozšľaháme bielky s cukrom na sneh a pridáme múku. Posekané mandle a oriešky vmiešame do snehu, cesto vlejeme do pripravenej formy a upečieme. Elektrická rúra 160, teplovzdušná 140 °C, plynová stupeň 3 - 4, čas pečenia 30 - 35 min. Po upečení cesto aj formu zabalíme do alobalu a odložíme. Na 2. deň ho vyklopíme, nakrájame na tenké plátky (1 - 2 mm) a vysušíme rúre. Elektrická rúra 135, teplovzdušná 115 °C, plynová stupeň 1 - 2, čas sušenia 25 - 30 min. Orechy, mandle možno nechať celé.

 


AdSense