Čerešňové tortičky

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (2 mafinové plechy): 500 g kompótových čerešní a lebo višní, 200 g masla, 150 g kryštálového cukru, štipka soli, 1 balíček vanilínového cukru, 1 ČL postrúhanej citrónovej kôry, 1 Pl čerešňovice, 4 vajcia, 270 g hladkej múky, 1 Čl kypriaceho prášku, papierové košíčky

Postup: Čerešne necháme odkvapkať, podľa možnosti z nich vytlačíme šťavu. Rúru predhrejeme na 180 °C, papierové košíčky vložíme do jamiek na plechu. Maslo s kryštálovým a vanilínovým cukrom, soľou, citrónovou šťavou a čerešňovicou vyšľaháme elektrickým šľahačom dopenista. Postupne pridávame vajcia, 250 g múky zmiešame s kypriacim práškom, preosejeme na krém, premiešame. Zvyšnú múku dáme na hlboký tanier a dobre odkvapkané čerešne v nej obalíme. Dáme ich na cesto a opatrne vmiešame. Papierové košíčky naplníme cestom do 2/3. Tortičky pečieme 20 - 25 minút dozlatista. Necháme vychladnúť, podávame čerstvé s napoly vyšľahanou smotanou.

 


AdSense