Gaštanová bomba

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny:

Cesto: 180 ml vody, 115 g polohrubej múky, soľ

Plnka: 45 g maizeny, 300 ml mlieka, 50 g práškového cukru, 115 g gaštanovej hmoty

Poleva: 150 g čokolády na varenie, 100 ml šľahačky, 50 ml čokoládového likéru

Postup: Z pripravených surovín vymiešame cesto, vložíme do vrecúška a na vymastený plech vytláčame menšie guľôčky. Po upečení necháme vychladnúť. Krém: Mlieko, cukor, maizenu za stáleho miešania privedieme do varu, pridáme gaštanovú hmotu a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Guľôčky rozpolíme a naplníme gaštanovým krémom. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, zmiešame so šľahačkou a na záver pridáme likér. Niekoľko guľôčok vložíme do misky, zalejeme čokoládovou polevou. Môžeme ozdobiť ovocím, šľahačkou, alebo kopčekom vanilkovej zmrzliny.

 


AdSense