Krupicová pena

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (6 - 8 porcií): 150 g detskej krupice, 200 g kryštálového cukru, 1 broskyňový kompót (850 g), 1 väčší citrón, šľahačka, čokoláda alebo čokoládová ryža

Postup: Kryštálový cukor vsypeme do 1 l vody, necháme zovrieť. Pomaly za stáleho miešania pridáme krupicu, potom šťavu z 1/2 citróna, 5 m necháme variť, odstavíme. Ešte horúcu masu šľaháme 7 - 10 min ručným šľahačom, ku koncu postupne pridáme zvyšok citrónovej šťavy a šťavu z kompótu. Broskyne pokrájané nadrobno zľahka primiešame ku krupicovej pene, ktorú potom preložíme do misiek a necháme v chladničke stuhnúť. Pred podávaním penu ozdobíme šľahačkou, postrúhanou čokoládou alebo čokoládovou ryžou. Mnoho použiť aj čerstvé ovocie, šťava z kompótu sa nahradí vodou osladenou ovocným sirupom.

 


AdSense