Hroznová lahôdka

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny (6 kusov): Cesto: 150 g marcipánovej hmoty, 2 cl mandľového likéru, 50 g masla, 1 vajce, 1 bielok, 35 g múky, 1 ČL prášku do pečiva.

Plnka: 500 g hrozna, 250 ml bieleho vína, 1/2 balíčka vanilkového pudingu, 1 balíček tortového želé, 2 PL práškového cukru, maslo na vymastenie formičiek

Postup: Rúru predhrejeme, formičky s priemerom 12 cm, vymastíme maslom. Marcipánovú hmotu nakrájame na malé kúsky, s likérom a maslom vyšľaháme do peny. Postupne zašľaháme celé vajce a bielok, prisypeme preosiatu múku a s práškom do pečiva zamiešame. Marcipánové cesto roztlačíme do formičiek a 20 min pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C. Upečené vyberieme z formičiek, necháme vychladnúť. Umyté hrozno prekrojíme, zbavíme jadierok, 200 ml vína privedieme do varu, vo zvyšnom víne rozmiešame puding, pridáme k horúcemu vínu, za stáleho miešania speníme, necháme vychladnúť. Tortové želé pripravíme podľa návodu na obale, rozmiešame s hroznovou šťavou, cukrom, krátko povaríme, necháme mierne vychladnúť, nalejeme na tortičky, necháme stuhnúť.


AdSense