Cisársky trhanec

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny (2 osoby): 2 vajcia, 4 PL kryštálového cukru, 2 PL polohrubej múky, 3 PL masla, 3 - 4 (PL sladkej smotany, 2 PL sekaných mandlí, 1 PL hrozienok, práškový cukor, 1 balíček mrazeného bobuľového ovocia

Postup: Žĺtky oddelíme od bielkov, metličkou ich vymiešame s 1 PL cukru, mukou, smotanou. Bielky vyšľaháme s 1 PL cukru, vmiešame do cesta, pridáme posekané mandle, hrozienka. V panvici rozpustíme 1 PL masla, nalejeme na ňu cesto hrubé 1 cm, pečieme na strednom ohni, na záver obrátime, upečieme dohneda, pomocou 2 vidličiek roztrháme, poprášime práškovým cukrom, pridáme trochu masla, krátko opečieme. Zvyšné maslo a 2 PL cukru rozpustíme v hrnci, krátko v ňom premiešame ovocie, podľa chuti pridáme citrónovú šťavu, podávame s trhancom.


AdSense