Smotanové lievance

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny (3 porcie): 250 ml kyslej smotany, 2 vajcia, 40 g práškového cukru, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, 25 g hrubej múky, olej na opekanie, pikantný lekvár (ríbezľový, malinový), 100 g tvarohu, 30 g práškového cukru, soľ

Postup: V smotane rozšľaháme žĺtky, cukor, trošku soli, kypriaci prášok premiešaný s múkou, pridáme sneh z bielkov, podľa potreby zahustíme múkou. Cesto má byť hustejšie ako na palacinky. Lievance opekáme na oleji v lievancovej forme po oboch stránách, hotové potrieme lekvárom, posypeme tvarohom, práškovým cukrom. Podávame s mliekom alebo ovocným koktailom.


AdSense