Mokka suflé

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny (8 formičiek):

Cesto: 60 g hladkej múky, 80 g kryštálového cukru, 1 PL kakaa, 100 ml kávy, 3 vajcia, 100 g tvarohu, maslo, strúhanka, práškový cukor

Kompót: 4 pomaranče, 2 PL kryštálového cukru, 2 PL pomarančového likéru

Postup: Olúpané, kože zbavené pomaranče, nakrájame na mesiačiky z dužiny, šťavu zachytíme. Cukor skaramelizujeme, podlejeme pomarančovou šťavou, likérom, premiešame s mesiačikmi. Formičky na suflé vytrieme maslom, vysypeme strúhankou. Zmiešame s kakaom, 40 g cukru, pridáme kávu, za stáleho miešania privedieme do varu, schladíme. Vajcia rozdelíme na žĺtky, bielky. Zvyšný cukor s bielkami vyšľaháme na sneh, vmiešame žĺtky s tvarohom, pridáme do kávovej zmesi, potom vmiešame sneh, Zmes plníme do formičiek, pečieme pri 160 st 30 min. Upečené suflé posypeme práškovým cukrom, podávame s pomarančovým kompótom.


AdSense