Citrónové suflé

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny (2 formičky): 1 žĺtok, 30 g kryštálového cukru, 1 PL citrónovej šťavy, kôra z 1 citróna, 50 g tvarohu, 2 bielky, 1 ČL hladkej múky, 1 PL masla, 2 PL kryštálového cukru, práškový cukor

Postup: 2 malé formičky (okrúhle porcelánové zapekacie misky) vytrieme maslom, vysypeme kryštálovým cukrom Žĺtok vyšľaháme s 20 g cukru dopenista, pridáme prelisovaný tvaroh, citrónovú šťavu, kôru. Bielky vyšľaháme, za stáleho miešania pridáme 10 g cukru. 1/3 cukru pridáme k žĺtkovej mase, prisypeme múku, vareškou premiešame, pridáme zvyšný sneh, jemne spojíme, naplníme formičky, okraje utrieme od prebytočného masla, cukru, aby v rúre nehoreli. Pečieme pri 200 st 10 - 12 min, hotové suflé posypeme práškovým cukrom.


AdSense