Dezert so šľahačkou

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (15 ks):

Cesto: 5 vajec, 5 PL práškového cukru, 5 PL hrubej múky, tuk, hrubá múka na plech.

Krém: 250 g masla, 2 žĺtky, 200 g práškového cukru, 1 konzerva ananásu, šťava z 1 citróna, 1 PL hladkej múky, malinový džem, 1 téglik šľahačkovej smotany, koktailové čerešne, čokoládové ozdoby

Postup: 5 žĺtkov, práškový cukor vyšľaháme dopenista, pridáme múku, vmiešame sneh z 5 bielkov. Cesto vylejeme a vymastený a vysypaný plech alebo a papier na pečenie, pečieme pri 180 st 15-18 min. Vychladnuté cesto rozkrojíme po dĺžke na 3 diely. V 5O ml šťavy z ananásového kompótu rozmiešame 60 g cukru, 2 žĺtky, za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Maslo vymiešame so 140 g práš. cukru a citrónovou šťavou, postupe pridáme vychladnutý puding, nadrobno pokrájaný ananás, vymiešame, niekoľko kúskov ananásu odložíme. Pláty cesta pokvapkáme zvyškom ananásovej šťavy, natrieme džemom a krémom, poukladáme na seba. Navrch rozotrieme vyšľahanú šľahačku, rozložíme kúsky ananásu, čerešne, čokoládové ozdoby, boky dezertu ozdobíme šľahačkou, nakrájame.

 


AdSense