Tortičky s marcipánom

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (2 osoby): 80 g mletých mandlí, 3 PL tekutého medu, 3 kvapky mandľovej esencie, 150 g bieleho jogurtu, 70 g tvarohu, 1 ČL postrúhanej citrónovej kôry, 1 PL mandľových lupienkov, jahody, kiwi....

Postup: Dno otváracích formičiek s priemerom 12 cm vysypeme mletými mandľami, zvyšné vymiešame s 1 PL medu, mandľovou esenciou a cesto, rozdelíme ho na 2 častí, vtlačíme do formičiek. Želatínu namočíme do studenej vody, ovocie nakrájame na kúsky, jogurt zmiešame s tvarohom, zvyšným medom, citrónovou kôrou. Vyžmýkanú želatínu rozpustíme pri miernej teplote, po kúskoch primiešame do krému. Do formičiek rozdelíme polovicu krému, obložíme ovocím, potrieme krémom, dáme na 3 h do chladničky. Pred podávaním vyberieme z formičiek, ozdobíme lupienkami.

 


AdSense