Včelie bodnutie

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny (na 1 plech): Cesto: 1 ČL citrónovej kôry, 100 g hladkej múky, 1/2 ČL soli, 1 balíček sušeného droždia, 60 g kryštálového cukru, 100 g mäkkého masla, 1/4 l mlieka, tuk.

Plnka a ozdoba: 200 g masla, 200 g medu, 300 g mandľových lupienkov, 3 PL šľahačkovej smotany, 2 balíčky vanilkového pudingu, 1 L mlieka, 40 g práškového cukru

Postup: V mise zmiešame múku, soľ, citrónovú kôru, droždie, 1 PL cukru, pridáme maslo, vlažné mlieko, zvyšný cukor. Vymiesime hladké cesto, prikryjeme ho utierkou, necháme kysnúť 30 m. Rúru predhrejme na 200 °C, plech potrieme tukom: Na ozdobenie za stáleho miešania prevaríme polovicu masla s medom, smotanou, mandľovými lupienkami, necháme vychladnúť. Cesto premiesime, na plechu rozvaľkáme, popicháme vidličkou, necháme ešte 15 m kysnúť. Mandľovú zmes natrieme na cesto, koláč pečieme 30 m. Pudingový prášok rozmiešame s mliekom, varíme 2 m, nedáme vychladnúť. Zvyšné maslo vymiešame s práškovým cukrom do penista, po PL doň vmiešame puding. Koláč pokrájame na 24 ks, každý rovnomerne prekrojíme a naplníme 2 PL krému.


AdSense