Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny (16 kusov): Kysnuté cesto: 400 g polohrubej múky, 2 polievkové lyžice cukru, 1/2 kocky droždia, 200 ml mlieka, 60 g masla, 1 vajce, štipka soli

Plnka: 500 g tvarohu, 250 ml kyslej smotany, 250 ml sladkej smotany, 1 balíček Maizeny so Zlatým klasom, 2 vajcia, 50 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru

Okrem toho: 1 polievková lyžica cukru, 1 čajová lyžica škorice, maslo

Postup: Múku preosejeme do misy, čajovú lyžičku cukru a rozmrvené droždie necháme rozpustiť vo vlažnom mlieku. Do múky vyhĺbime jamku, vlejeme droždie, premiešame s trochou múky, na teplom mieste necháme vykysnúť 15 minút. Maslo, vajce, soľ, zvyšné mlieko a cukor pridáme k múke, vypracujeme pružné hladké cesto. Všetky prísady by mali mať izbovú teplotu. Cesto prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste. Rúru predhrejeme na 180 °C. Veľkú okrúhlu formu na pizzu vymastíme maslom, vysypeme múkou, cesto rozvaľkáme, vyložíme ním spodok aj okraje formy. Ak sa ponáhľame cesto roztlačíme rukami na čo najtenšie. Prísady na plnku premiešame, rozotrieme na cesto. Koláč upečieme v predhriatej rúre, horúce posypeme maslom, ktoré sme premiešali s cukrom škoricou a ozdobíme olúpanými mandľami.

 


AdSense