Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (6 porcií): 3 vajcia, 70 g masla, 50 g práškového cukru, 50 g bieleho pečiva nakrájaného na kocky, 250 ml mlieka, 1 balíček vanilkového cukru, štipka soli, 0,2 dl rumu, 90 g mletého maku, maslo a strúhanka

Omáčka: 250 g mrazeného ovocia (ríbezle, čučoriedky, jahody), 100 práškového cukru, šťava z 1 citróna

Postup: Rúru predhrejeme na 180 °C. Ovocie necháme rozmraziť. Nakrájané pečivo dáme do misy, zalejeme mliekom, do ktorého sme pridali rum, necháme odstáť. Maslo dopenista vymiešame s vanilkovým cukrom, postupne pridávame žĺtky a vyšľaháme. Bielky vyšľaháme s cukrom na sneh, spolu s pečivom a makom vmiešame do masla. Formu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou, naplníme cestom, vložíme do rúry a upečieme. Pripravíme omáčku: ovocie dáme do hrnca, posypeme cukrom, necháme prevrieť, vmiešame citrónovú šťavu. Makový nákyp necháme vychladnúť, vyklopíme a nakrájame. Podávame poliate ovocnou omáčkou.

 


AdSense