Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (na 18 kusov): 120 g masla, 60 g kryštálového cukru, 180 g hladkej múky, vanilková esencia, 1 PL vody, 1 PL kávovej esencie, mlieko na potretie

Postup: V miske vymiešame 60 g masla, 30 g cukru, 90 g hladkej múky, esencie a 1 PL vody. Spracujeme, zabalíme a chladíme najmenej 2 hodiny, aby cesto bolo tuhé. Zvyšok ingrediencií vmiešame, spracujeme na cesto, zabalíme a necháme vychladiť. Podľa potreby pridáme do cesta vodu. Na pomúčenej doske vyvaľkáme obe cestá na obdĺžnik 18 x 25 cm. Kávové cesto potrieme trochou mlieka a vanilkové dáme naň. Zvinieme ako roládu, necháme stuhnúť v chladničke (30 minút). Potom ju nakrájame a poukladáme na vymastený plech. Pečieme 20 minút v rozohriatej rúre pri 180 °C.

 


AdSense