Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (8 ks): 1 balíček kysnutého cesta na koláče v prášku, 6 marhúľ, 250 g tvarohu, 1 vajce, 50 g cukru, 1 balíček vanilkového pudingu v prášku, 3 PL nasekaných orechov, 2 PL marhuľového džemu, maslo múku na vymastenie a vysypanie formy, 250 g drobného letného ovocia

Postup: Rúru predhrejeme na 180 °C. Kysnuté cesto pripravíme podľa návodu na obale. Marhule zalejeme vriacou vodou, ošúpeme, prerežeme napoly, vyberieme kôstky, nadrobno nasekáme. Drobné ovocie prepláchneme a necháme odkvapkať na site. Tvaroh premiešame so žĺtkom, cukrom, pudingovým práškom. Bielok vyšľaháme na sneh, po častiach doň počas šľahania pridávame vanilínový cukor a vareškou vmiešame do tvarohu. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik, rozotrieme naň tvarohovú plnku, z každej strany necháme 2 cm okraj. Na plnku rozložíme ovocie, cesto zvinieme, závin pokrájame na 8 kúskov. Spodok a boky tortovej formy s pružným okrajom vymastíme a vysypeme múkou. Nakrájané kúsky dáme jeden vedľa druhého reznopu stranou dolu a necháme 15 min. podkysnúť. Vložíme do predhriatej rúry a upečieme. Vyberieme, necháme vo forme, marhuľový džem prepasírujeme cez husté sito, za stáleho miešania zohrejeme a potrieme ním povrch koláča. Posypeme nasekanými orechmi a necháme vychladnúť.

 


AdSense