Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 osoby): 500 g polohrubej múky, 250 ml mlieka, 40 g kvasníc, 1 PL kryštálového cukru, 120 g práškového cukru, 2 vajcia, 200 g masla, trochu soli

Plnka: 300 g maku, 100 g kryštálového cukru, 4 dl mlieka, mletá škorice, vanilínový cukor, hrozienka namočené v rume

Postup: Všetky suroviny na cesto dáme na pracovnú plochu a necháme chvíľu postáť, aby získali izbovú teplotu. V malej miske zmiešame maslo, 1 PL múky, 1 PL cukru, kvasnice a necháme vykysnúť na teplom mieste. Vykysnutý kvások zmiešame so zvyšnou preosiatou múkou, vajcami, roztopeným maslom a štipkou soli. Prikryjeme a necháme stáť na teplom mieste 45 min. Na plnku zmiešame pomletým mak s cukrom, zalejeme vriacim mliekom a necháme zapariť. Do vychladnutej zmesi primiešame vanilínový cukor, mletú škoricu, hrozienka namočené v rume. Cesto ešte raz vyvaľkáme po premiešaní na pomúčenej doske. Natrieme plnkou, stočíme, necháme 20 min odležať. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 min 50 min. Pred vložením do rúry môžeme natrieť rozšľahaným vajcom a po upečení olejom. Kôrka bude chutná a vláčna.

 


AdSense