Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (12 osôb): 300 g polohrubej múky, 30 g margarínu, 30 g kryštálového cukru, 150 g droždia, 30 g tuku na pomazanie, 20 g práškového cukru, mlieko podľa potreby, 1 žĺtok, soľ, lekvár

Postup: Do múky pridáme cukor, droždie, rozpustený tuk, žĺtok, soľ a vlažné mlieko. Vypracujeme cesto a necháme ho vykysnúť. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske asi na hrúbku palca a pokrájame na rovnaké obdĺžniky, ktoré naplníme lekvárom. Okraje cesta spojíme a stlačíme, aby nevytiekla plnka. Buchty poukladáme na vymastený plech tesne vedľa seba, každú pomastíme, necháme nakysnúť a pečieme pri 180 °C. Namiesto lekváru môžeme použiť aj tvaroh alebo mak.

 


AdSense