Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne
 

Suroviny: 3 väčšie jablká, 70 g hrozienok, 3 PL rumu, 1,5 PL cukru, práškový cukor na poprášenie, rastlinný olej na vyprážanie

Cestíčko: 1 vajce, 3,5 PL teplého piva, 60 g hladkej múky, 1 PL rastlinného oleja, štipka soli

Postup: Z ošúpaných jabĺk odstránime jadrovníky, nakrájame na malé kúsky. S hrozienkami, rumom, cukrom Ich necháme stáť 3 hod v uzatvorenej nádobe. V miske rozšľaháme žĺtok s pivom, pridáme múku, soľ, vypracujeme hladké cestíčko. Do cestíčka pridáme 1,5 Pl marinády, odkvapkané a múkou poprášené jablká a hrozienka a z bielka vyšľahaný sneh, premiešame. Do vyššieho hrnca nalejeme do výšky asi 10 cm olej, rozohrejeme ho a vyprážame v ňom pampúšiky, ktoré vykrajujeme z cesta. Necháme odkvapkať na kuchynskom papieri, pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Nepoužívame plzenské pivo, ktoré zhorkne, ale lacnejšie.

 


AdSense