Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (pre celú rodinu): 6 vajec, 6 PL kryštálového cukru, 6 Pl polohrubej múky, 1 PL kakaa, čokoláda.

Krém: 2 poháre (po 700 ml) višňového kompótu, kryštálový cukor, 4 Zlaté klasy, 250 g masla, 500 ml smotany na šľahanie, 2 stužovače šľahačky

Postup: Žĺtky vymiešame s 3 Pl cukru do penista. Pridáme múku preosiatu s kakaom. Bielky so zvyšným cukrom vyšľaháme dotuha, sneh vmiešame do masy, vylejeme ju na plech vyložený papierom na pečenie, dáme do vyhriatej rúry zapiecť (elektrická 185, teplovzdušná 175 °C, plynová stupeň 3, čas pečenia 12 - 15 min). Kompótovú šťavu zlejeme, doplníme do 1 l vodou, podľa chuti osladíme. Trochu šťavy odložíme, do zvyšku zavaríme Zlaté klasy. Krém rozdelíme na polovice. Do jednej za horúca pridáme odkôstkované višne, do druhej po vychladnutí zašľaháme maslo. Upečené, vychladnuté cesto natrieme krémom s višňami, potom krémom s maslom. Smotanu vyšľaháme so stužovačami, rozotrieme na vrch zákusku. Ozdobíme čokoládovými hoblinami.

 


AdSense