Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (pre celú rodinu): 500 g polohrubej múky, 3 žĺtky, 20 g droždia, 100 g práškového cukru, 200 g masla, soľ, 150 ml mlieka, 250 g hrozienok, 200 g kandizovaného ovocia, maslo na pomastenie plechu a koláča, zmes práškového a vanilínového cukru na posypanie

Postup: Do vlažného mlieka pridáme 1 ČL cukru, rozmrvené droždie, 1 PL múky, premiešame, necháme vzísť kvások. Do misy s múkou pridáme kvások, žĺtky roztreté so zvyšným cukrom, zmäknuté maslo, štipku soli. Vypracujeme polotuhé cesto, necháme kysnúť na teplom mieste aspoň 1,5 - 2 hod.

Hrozienka, kandizované ovocie premyjeme vodou, usušíme, nakrájame na drobnejšie kúsky, vmiešame do vykysnutého cesta, necháme ešte 30 min. kysnúť. Z cesta vytvoríme ovál, prenesieme ho na vymastený plech, necháme chvíľu postáť. Dáme piecť do vyhriatej rúry (elektrická 200/180, teplovzdušná 180/160 °C, plynová stupeň 4/3, čas pečenia 60 min.). Po 10 minútach teplotu zmiernime.

Ešte horúcu štólu 2-krát potrieme maslom, na záver posypeme zmesou práškového a vanilínového cukru.

 


AdSense