Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny: 1 kg hladkej múky, 100 g droždia, 200 g rozpusteného rastlinného tuku, 1 1/2 ČL soli, 7 PL kryštálového cukru, 500 ml vlažného mlieka, 1 vajce, tuk, vajce na potretie, mak, 100 ml horúcej vody, 2 ČL kryštálového cukru

Postup: Zo 150 ml mlieka, droždia, ČL cukru urobíme kvások, premiešame múku, soľ, pridáme mlieko, vajce, kvások, rozpustený tuk, vypracujeme cesto, necháme vykysnúť. Rozdelíme ho na pomúčenej doske na 5 bochníkov, necháme 5 min kysnúť, vyvaľkáme veľký kruh, ktorý rozdelíme na 8 častí. Stočíme do rožtekov, dáme na mastný plech. Potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme makom, upečieme, horúce potrieme zmesou vody, cukru.


AdSense