Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny (16 ks): 200 g polohrubej múky, 2 g sušeného droždia, štipka soli, 1 ČL citrónovej kôry, 30 g kryštálového cukru, 100 ml mlieka, 40 g masla.

Plnka: 500 g tučného tvarohu, 1 vanilkový puding, 50 g kryštálového cukru, 2 vajcia, šťava z 1/2 citróna, 80 g mletého maku, 800 g jabĺk, 2 PL masla

Postup: Múku s droždím, soľou, citrónovou kôrou, mliekom, zmäknutým maslom vymiesime na hladké cesto. Prikryté necháme vykysnúť na teplom mieste 30 min.

Plnka: Vymiešame tvaroh s pudingovým práškom, cukrom, vajcami, citrónovou šťavou. Polovicu tvarohovej masy rozmiešame s makom. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 1/2 cm na pomúčenej doske, preložíme na vymastený a pomúčený plech, chvíľu necháme kysnúť, potom striedavo nanášame tvarohovú a makovú plnku. Očistené na polovice nakrájané jablká, zbavené jadrovníka narežeme na mriežku a rovnomerne poukladáme na plnku. Potrieme medom, pečieme pri 180 °C 45 - 55 min.


AdSense